Coaguleren

Coagulatie is een veilige en effectieve manier om goedaardige huidoneffenheden op eenvoudige en snelle wijze te verwijderen door middel van hitte. Plekjes zoals wratten en gesprongen vaatjes worden aangestipt met een klein heet naaldje, zonder de gezonde omliggende huid te beschadigen. De coagulatie behandeling is geschikt alle huidtypes.

Coagulatie behandeling

De coagulatie behandeling gebeurd doormiddel van een haarfijn elektrisch verwarmd naaldje die op de huidonregelmatigheid wordt geplaatst. Door de warmte aan het einde van het naaldje stollen de eiwitten waardoor bloedvaatjes en bindweefsel aandoeningen verwijderd kunnen worden.

Wat kun je tijdens en na de behandeling verwachten?

Het behandelen van de kleine huidonregelmatigheden is nagenoeg pijnloos en zeer snel (zonder littekens) definitief verdwijnen.

Resultaat en bijwerkingen

In sommige gevallen kan na de behandeling een klein korstje zichtbaar zijn, het is na een paar dagen verdwenen en laat geen huidbeschadigingen achter. De methode is zeer veilig en uiterst geschikt voor kleine oppervlakken. Met het Telegone apparaat creëren we een egale en rustig uitziende huid.

Nazorg

De behandelde huid is na de behandeling kwetsbaar. Dit betekent dat je de eerste 48 uur na de behandeling extra voorzichtig moet zijn. Vermijd de zonnebank en sauna, neem geen hete douche of warm bad en gebruik een zonnebrandcrème met hoge SPF-factor. Er kan in de loop van de tijd een donkere verkleuring op de behandelde plek, de oorzaak komt door dieper in de huid gelegen pigment, vaak door invloed van zonlicht.

Coagulatie is mogelijk bij:

Couperose
Spinnaevi
Steelwrat
Bloedblaas
Ouderdomswrat / kleine (goedaardige) verhevenheid op de huid

Coagulatie is niet mogelijk bij:

  • Koorts
  • Moedervlek (Naevus pigmentosus)
  • Reuzen moedervlek met haar (Tierfellnaevus)
  • Kanker/ tumoren

Vergoeding zorgverzekeraar
Voor coagulatie heb je geen verwijzing van de huisarts of specialist nodig. Coagulatie wordt niet vergoed door zorgverzekeringen, omdat deze behandeling gezien wordt als een cosmetische behandeling.

Reserveer een behandeling voor:

Couperose

Steelwratjes

Spinnetjes

Bloedblaasjes

Boek een gratis intakegesprek

Wil je weten of de coagulatie behandeling geschikt is voor jouw huidprobleem? Plan dan nu een intakegesprek. Dit eerste gesprek is altijd gratis en geheel vrijblijvend. We beantwoorden je vragen en bespreken je wensen en verwachting. Dit leidt tot een persoonlijk behandelplan. Hierin staat onder andere beschreven hoeveel coagulatie behandelingen er nodig zijn en wat het te verwachten resultaat zal zijn. En niet geheel onbelangrijk; je krijgt een prijsindicatie. Intake Reserveren