AHA-peeling

Alpha Hydroxy Acids peeling (AHA-peeling) is een behandelmethode voor huidaandoeningen zoals pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, acne littekens en voor de rijpere huid.

Alpha Hydroxy Acids (ook wel fruitzuren genoemd) komen van nature voor in fruit en andere levensmiddelen. Zij omvatten:
Melkzuur, afkomstig uit zure melk
Citroenzuur, afkomstig uit citroenzuur vruchten zoals sinaasappels
Glycolzuur, afkomstig uit suikerriet.
AHA wordt al eeuwen gebruikt, zelfs Cleopatra gebruikte vermoedelijk melkzuur om haar rimpels en vlekken te verminderen.

Doeltreffendheid bewezen:
– Behandeling van de droge huid, acne en pigmentvlekken
– Het verminderen van fijne rimpeltjes
– Verbetering van de textuur

Door hun kleine moleculaire omvang kan AHA zeer doordringend zijn. In kleine doses heeft het een hydraterende werking op de huid. In grotere doses heeft het de neiging om de bindende krachten tussen de dode cellen van de hoornlaag te overwinnen. Zo versnellen ze het natuurlijke peelingproces en stimuleert het de vorming van een nieuwe en beter gehydrateerde hoornlaag.
AHA wordt in veel cosmetische producten gebruikt in lage concentraties. Hogere concentraties worden alleen gebruikt in professionele behandelingen. De intensieve peeling wordt met tussenpozen gebruikt van drie tot zes weken. De meest voorkomende AHA voor een peeling is glycolzuur. In tegenstelling tot andere chemische peelings, is AHA niet giftig voor de huid.

AHA-peeling behandeling (45 min)
Reserveren – € 75,-

Kuur-behandeling € 250,- (5 behandelingen)
De behandeling kan ook in kuurverband worden gegeven. Een kuurbehandeling bestaat uit 5 behandelingen die 1 maal per week gegeven worden. Na de kuur vindt er een evaluatie-gesprek plaats. Tijdens dit gesprek wordt gekeken in welke mate er verbetering van de klachten opgetreden is. Aan de hand hiervan kan het behandelplan aangepast worden of kan er een verzorgingsplan opgesteld worden.

De diepte AHA peeling is een behandelmethode voor huidaandoeningen zoals pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, acne littekens en de rijpere huid.